Selecteer een pagina

Burgemeester Manon Pelzer heeft de gemeenteraad, de Limburgse commissaris van de Koning Emile Roemer en haar collega’s in het College van Burgemeester en Wethouders vandaag laten weten niet in aanmerking te willen komen voor een derde ambtstermijn. Haar huidige termijn eindigt op 28 maart 2024. Na afloop daarvan wil zij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

“Na zestien jaar te hebben gewerkt als ondernemer en aansluitend zestien jaar als burgemeester in de gemeenten Eijsden en Bergen, ben ik toe aan een nieuw perspectief. Ik wil de komende jaren graag aan de slag op het snijvlak van ondernemen en besturen, met een specifieke focus op bedrijfsvoering en financiën. In welke vorm en waar weet ik nog niet. Maar ik voel dat dit het juiste moment is om een nieuwe weg in te slaan”, aldus Manon Pelzer. Ze vult aan: “Ik kijk met veel voldoening naar alles wat we in Bergen, samen met burgers en gemeenteraad, hebben bewerkstelligd. Als ik in 2024 vertrek, heb ik twaalf jaar lang met ziel en zaligheid voor de gemeente en de burgers gewerkt. Dan trek je de deur natuurlijk niet zo maar achter je dicht. Maar het besef dat de gemeente er alleszins goed voorstaat, maakt het voor mij makkelijker om in mijn loopbaan nieuwe deuren te gaan openen.”

CDA-fractievoorzitter Koen Jacobs reageert begripvol op het besluit van de burgemeester: ‘Het valt zeer te respecteren dat Manon uitziet naar een nieuwe uitdaging in haar carrière. Ik wens haar veel succes bij die zoektocht en ga uit van voortzetting van de goede samenwerking zolang zij onze burgemeester is’.