Koninklijke onderscheiding voor Rob Arts

Op dinsdag 29 maart was de laatste vergadering van de zittende gemeenteraad van de gemeente Bergen. Tijdens deze vergadering nam Rob Arts uit Afferden afscheid als CDA-raadslid. Hij ontving uit handen van burgemeester Manon Pelzer een Koninklijke Onderscheiding en werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De 65-jarige Rob Arts is gedurende 20 jaar lid geweest van de gemeenteraad. Daarnaast heeft hij heel wat functies bij de diverse commissies vervuld. In de huidige raadsperiode was hij voorzitter bij de Commissie Samenleving, plaatsvervangend voorzitter van de Commissie Ruimte en Economie, plaatsvervangend lid van de Commissie Bestuur en Financiën, plaatsvervangend lid van de Auditcommissie én plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Daarnaast heeft Rob Arts als actieve vrijwilliger een behoorlijk CV opgebouwd:

Van 1973 tot heden actief als vrijwilliger bij en bestuurslid van voetbalvereniging HRC ‘27 uit Afferden waarbij hij onder andere organisator was van de jaarlijkse voetbalkampen, lid van het jeugdbestuur, uitgever van het clubblad ‘Buitenspel’, leider van diverse jeugdelftallen en tot de dag van vandaag lid is van het hoofdbestuur en redacteur van de digitale nieuwsbrief.

Sinds 1994 is Rob vrijwilliger bij het CDA Bergen. Hij verzorgt onder andere de website en was adviseur van het bestuur.
Van 2016 tot heden is hij bestuurslid van Stichting De Alverman in Afferden waarbij Rob sinds 2020 de functie als voorzitter ad interim vervuld.