LIA ROEFS TREEDT TERUG ALS WETHOUDER

 

Wethouder Lia Roefs heeft aangekondigd dat zij nog dit jaar wil terugtreden. Haar definitieve vertrek vindt plaats op het moment dat de Progressieve Kombinatie (PK) zorgt voor een opvolger.

Met een korte onderbreking is Roefs sinds 2014 wethouder, en eerder ook van 1994 tot 2002. Zij is verantwoordelijk voor beleidsterreinen als leefbaarheid, volksgezondheid, onderwijs, verkeersveiligheid en volkshuisvesting. Haar besluit om terug te treden komt voort uit puur persoonlijke beweegredenen: 'Gezondheidsredenen zorgen ervoor dat ik me niet langer kan inzetten als wethouder zoals ik dat wil en altijd heb gedaan. Met pijn in het hart moet ik dat erkennen' aldus Lia Roefs.

In een reactie op de aankondiging van Lia Roefs laat CDA-fractievoorzitter Jacob Knoops weten respect te hebben voor haar besluit: 'We spreken elkaar natuurlijk vaker. Ik wist dat deze bestuursperiode de laatste periode voor Lia zou zijn. Dat ze om gezondheidsredenen deze periode niet kan afronden op de manier waarop ze dat zelf wil doen vind ik spijtig voor haar, voor de PK en voor de coalitie.'