DAG VAN KANDIDAATSTELLING

Politieke partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezing moeten op de dag van kandidaatstelling, 31 januari 2022, hun kandidatenlijst inleveren. Dit doen ze bij het centraal stembureau van de gemeente waar ze willen meedoen. De kandidatenlijst en de documenten mogen uitsluitend in persoon op papier worden ingeleverd. Het gemeentelijk centraal stembureau controleert de kandidatenlijsten en bijbehorende documenten.

De kandidatenlijst van het CDA in Bergen is tot stand gekomen met inzet van het oudste en het jongste actieve partijlid. Elke Linders (23 jr) heeft als bestuurslid en lid van de kandidaatstellingscommissie gesprekken gevoerd met de kandidaten op de lijst. De administratieve afhandeling van het kandidaatstellingsproces is wederom verzorgd met hulp van Nic Vloet (79 jr).

Samen hebben zij alle formele documenten aangeboden aan lijsttrekker Jacob Knoops die de lijst vandaag officieel ingediend heeft bij het centraal stembureau in het gemeentehuis. Knoops: ‘Een mooi staaltje van samenwerking en verbinding tussen generaties waarbij ieders kwaliteiten en ervaring zijn ingezet om de klus te klaren. Die samenwerking en verbinding juich ik overal toe.’