,,Leefbaarheid voor jongeren, door jongeren.’’

Standpunten vanuit het CDA Jongeren Collectief Bergen:

 

1 Voor de leefbaarheid van jongeren is het van belang evenementen en startups te ondersteunen. De gemeente mag hier op verschillende manieren zijn steentje aan bijdragen. Er moet naar mogelijkheden worden gekeken, niet naar onmogelijkheden!
2 Omdat een zorgeloze start op de woningmarkt voor jong volwassenen van groot belang is, streven wij naar een gemeente die meewerkt aan starterswoningen of andere woonprojecten.
3 Omdat goed openbaar vervoer voor jongeren belangrijk is, streven wij naar beter aansluitende busverbindingen.
4 In onze gemeente hebben wij prachtige natuur en ruimte om te recreëren en tot rust te komen. Wij vinden het van belang dat deze plaatsen meer uitnodigend worden voor onze jongeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prachtige Beachclub aan het Leukermeer!
5 Wij vinden dat de gemeente meer jongeren moet bereiken, daarom streven wij naar een duidelijker en beter beeld van hoe jongeren zich kunnen inzetten voor de gemeente en de politiek. Weet bij wie je terecht kunt om mee te kunnen doen!
6 Wij vinden het van groot belang dat de dienstverlening in de gemeente verbetert en tevens gebruikmaakt van sociale media. Vertel als gemeente wat je doet en doe wat je vertelt!
7 Omdat jongeren jong moeten kunnen zijn, streven wij naar een gemeente zonder onnodige regels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het totaal overbodige stoepkrijtverbod.

V.l.n.r. Julian Bardoel, Elke Linders, Rick van Veen en Koen Jacobs