Geert Fransman, nr. 17

Ik ben Geert Fransman en woon met Maaike en onze 2 kinderen Teun en Guusje  op “Bliembek“ op de boerderij. Samen met mijn ouders en broer hebben wij een gemengd bedrijf met zoogkoeien, akkerbouw en een potplantenkwekerij. Ik ben opgegroeid in Afferden en buiten lid van het CDA ben ik actief bij de organisatie van de halfvasten optocht. Ik ben bij het CDA gegaan omdat ik meer wilde weten wat er gebeurt in de omgeving op politiek niveau en hoe worden deze ontwikkelingen in goede banen geleid. Wat ik belangrijk vind hier in de omgeving is, dat we zorgen voor genoeg starters woningen. In Afferden komen er starterswoningen bij, maar het blijven er te weinig. Hierdoor vinden vooral jonge starters en jonge gezinnen geen plek, zij vertrekken dan naar elders.

Rond Afferden zijn er oversteekplaatsen en een afslag waar nog wel eens gevaarlijke situaties ontstaan en ook ongelukken gebeuren, we zouden daar eens naar moeten kijken wat we er nog meer aan kunnen doen.

ASR heeft plannen om het Landgoed Bleijenbeek in zijn omgeving te laten passen. Op de boerderijen komt weer leven en sommige maken plaats voor nieuwe woonruimte. Daarbij blijft toch op en om het Landgoed plek voor agrarische activiteiten; dat vind ik heel belangrijk. Niet alleen voor ons, maar ook voor anderen die wel  op het Landgoed activiteiten hebben en de agrariėrs in de omgeving.

Als er versoepelingen komen i.v.m. corona zullen mensen weer graag de draad op willen pakken. Dorpsgerichte initiatieven zouden we moeten proberen te ondersteunen, zodat verenigingen en dorps activiteiten blijven bestaan. Zodat het contact tussen mensen blijft onderhouden.

Ik heb nu wat over mezelf verteld en wat mijn gedachtes over sommige dingen zijn, maar het zijn wel dingen die we SAMEN aan kunnen pakken met elkaar en ander partijen.

Ik zou zeggen: laat je stem gelden en je hoeft meteen op mij te stemmen, maar het liefst wel een van ons.

In ieder geval zolang het maar “unne goeje“ is.

 

Klik hier om naar CDA-bergen.nl te gaan!