Arno Broekman, nr. 14

Wie ben ik?

Geboren en getogen Aijen, maar ik woon nu al bijna 40 jaar in Afferden. Mijn kinderen zijn hier opgegroeid en samen met mijn vrouw woon ik sinds 1996 in een van de mooiste straten van Afferden.

Ik heb altijd in het basisonderwijs in de gemeente Bergen gewerkt: als leerkracht, directeur en uiteindelijk bestuurder van de basisscholen in de gemeente. Samenwerken met kinderen, collega’s en ouders gaf voor mij de grootste motivatie om me voor 100% in te zetten voor het welzijn van de kinderen van onze scholen.
Toen in 2013 als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen de gymzaal in Afferden dreigde te sluiten, heb ik me als lid van de Werkgroep Accommodatiebeleid Afferden namens de school ingezet om hiervoor een passende oplossing te bedenken. En als lid van de huidige stuurgroep zet ik me nog steeds in voor het nieuwe sportieve en sociaal-culturele centrum van Afferden, dat momenteel gebouwd wordt bij De Alverman.
Mijn hobby ‘zingen in een koor’ beoefen ik al sinds mijn 18e en sinds ik in Afferden woon zing ik  wekelijks met veel plezier bij gemengde zangvereniging Laetitia, waar ik af en toe ook als reserve dirigent mag optreden en sinds 2009 de website mag onderhouden.
Daarnaast ik ben sinds 1999 bestuurslid van de Vrienden van Fanfare Helpt Elkander.

Mede door deze verenigingsactiviteiten ervaar ik het belang van een rijk verenigingsleven, dat bijdraagt aan een gezonde samenleving waar iedere inwoner zich veilig en betrokken voelt.

Sinds ik met pensioen ben kan ik me nog meer dan vroeger bezig houden met mijn andere hobby’s: fietsen, tuinieren, golfen en op vakantie met de caravan.
Maar bovenal geniet ik van mijn 4 kleinkinderen!

Klik hier om naar CDA-bergen.nl te gaan!