CORONA EN JONGEREN IN DE GEMEENTE BERGEN

De corona crisis grijpt hard om ons heen. Niet alleen de gezondheid van mensen wordt geraakt of bedreigd: het is voor misschien wel veel meer mensen ook op sociaal gebied een moeilijke tijd. Wat we een aantal maanden geleden nog als normaal zagen, zoals afspreken met familie en vrienden, is inmiddels een stuk moeilijker of zelfs onmogelijk geworden. Hierdoor komen veel mensen in onze gemeente deze tijd moeizaam door.

Dat geldt zeker ook voor jongeren. Zij staan in de bloei van hun leven. Ook van hen worden offers gevraagd om zo, niet alleen hun eigen gezondheid, maar ook die van ouderen en kwetsbaren in onze samenleving te beschermen. Kinderen gaan inmiddels weer naar school. De middelbare scholen en het voortgezet onderwijs worden ook stapvoets weer opgestart. Er wordt gekeken hoe MBOís en het hoger onderwijs weer open kunnen gaan. Ook kunnen veel jongeren nog elke dag naar hun werk gaan. Het sociale leven zit echter voor velen voor een groot deel op slot. Gelukkig lijkt het langzaam weer de goede kant op te gaan en worden maatregelen de komende tijd beetje bij beetje versoepeld. Maar meedoen aan een sportwedstrijd, op kamp gaan, even met een groep vrienden/vriendinnen afspreken, naar de sportschool gaan of met je vriendengroep een biertje in de kroeg pakken blijft de komende tijd een stuk lastiger dan vroeger.

Het is een unieke tijd. Veel regels die nu worden ingevoerd zijn nieuw en werken daardoor in de praktijk nog niet altijd even goed. Jongeren hebben vast ideeŽn over hoe het beter kan. Het kabinet heeft daarom jongeren opgeroepen om die ideeŽn kenbaar te maken. Als jongste raadslid van de gemeente Bergen wil ik namens het CDA onze jongeren ook de mogelijkheid hiertoe bieden. Dan kunnen we samen kijken of de gemeente iets met deze ideeŽn kan doen of dat er een alternatief voor te verzinnen is.

Heb je ideeŽn over de invulling van de Ďanderhalvemetersamenlevingí, opmerkingen of tips over hoe we in Bergen op een verantwoorde manier met de beperkingen rond corona om kunnen gaan? Laat het mij dan weten. Je kunt me bereiken per mail via k.jacobs@bergen.nl of per telefoon/whatsapp via 06 8193 6178. Ik ben benieuwd naar jullie reacties en ga er graag mee aan de slag!

Koen Jacobs

Raadslid namens het CDA in de gemeente Bergen.